شکایت از برند

شکایت از برند

اولین و مهم ترین شرط ازشرایط شکایت از برند،اثبات حق مالکیت شاکی بربرندمی باشد.
افراد به منظورشکایت از برندی که درمراحل ثبت قرار دارد، می بایست از طریق اداره مالکیت معنوی اقدام نمایند.
برند، علامت تجاری است که برای ایجاد تمایز در محصول یا خدمات خاص، مورد استفاده قرار می گیرد.

ثبت برند یکی از مواردی است که مانع از سو استفاده و کپی برداری محصولات شده و از لطمه زدن به شهرت تجاری اشخاص، جلوگیری می نماید.
با این حال، در مواردی نیز ممکن است که ثبت برند، مطابق مواد قانونی آن صورت نگرفته و در نتیجه، موضوع شکایت از برند مطرح شود.
به منظورشکایت از برندتجاری، فرد می بایست شرایط مذکوردر قانون را دارا بوده و پس از تهیه مدارک مورد نیاز، برای شکایت از برند مورد نظر اقدام نماید.
از طرف دیگر، آشنایی با مراحل و نحوه شکایت از برند، موضوعی است که برای ثبت قانونی شکایت و پیگیری آن در مراجع قضایی، الزامی می باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که شرایط شکایت از برند به چه صورت می باشد؛ به بررسی مراحل و نحوه شکایت ازبرند بپردازیم؛سپس در خصوص مدارک وهزینه های لازم برای شکایت از برندصحبت کرده و در انتها، یک نمونه متن شکایت از برند ارائه نماییم.


شرایط شکایت از برند:
از جمله دلایلی که منجر به طرح شکایت از برندخاصی می گردد، بحث کپی برداری ازبرندهای دیگر و یا وجود شباهت زیاد میان آن ها می باشد.
در صورتی که یک شخص یا شرکت، ازبرند تجاری شخص دیگرعینا کپی برداری نماید یا این که برندخود را به گونه ای طراحی نماید که شباهت زیادی به علامت تجاری او داشته باشد، ذی‌النفع می تواند، نسبت به طرح شکایت ازشخص متخلف اقدام نماید.

شرایط شکایت از برندبه شرح زیر می باشد:
1- ازشرایط شکایت از برند، موضوع اثبات حق مالکیت بربرندمی باشد. به این منظور، شاکی می بایست در نزد محکمه اثبات نماید که برند مربوطه را به طور قانونی و به نام خود، در اداره مالکیت معنوی به ثبت رسانده و دارای حقوق انحصاری حاکم بر آن می باشد.
بنابراین، در صورتی که شخص نتواند حق مالکیت خود بربرندرا اثبات نماید،شکایت او توسط محکمه رد خواهد شد.

2- ازشرایط دیگرشکایت از برندآن است که، فرد بتواند ادعای کپی برداری، سو استفاده و یا وجود شباهت در علامت تجاری را اثبات نماید.
بنابراین، در صورتی که عمل فرد، نقض حقوق مالکیت بربرندتلقی نگردد، مالک حق هیچ گونه شکایتی را نخواهد داشت.
بنابراین، مطابق ماده 40 قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری:
استفاده از هربرندی که در ایران ثبت شده باشد، توسط هر شخص غیر از مالک برند، مشروط به موافقت مالک آن بوده و در غیر این صورت، مالک علامت ثبت شده می تواند علیه هر شخصی که بدون موافقت وی از علامت استفاده کرده و یا شخصی که مرتکب عملی شود که عادتا منتهی به تجاوز به حقوق ناشی از ثبت علامت گردد، در دادگاه اقامه دعوی نماید و با وجودشرایط شکایت از برند، حق خود را به اثبات رساند.


مراحل و نحوه شکایت از برند:
شکایت از برند،می تواند قبل از ثبت برندو یا بعد از آن رخ دهد.
به این منظور شخص می بایست بامراحل و نحوه شکایت از برند درهر یک از این دو مرحله آشنا بوده و در زمان تعیین شده اعتراض خود را به مراجع ذی صلاح تقدیم نماید.
به منظور آشنایی علاقمندان با نحوه و چگونگی شکایت از برند، در این قسمت، فرآیند و روند این امر توضیح داده شده است

1- شکایت از برندپیش از ثبت علامت:
یکی از مراحل ثبت برند در اداره مالکیت معنوی، انتشار آگهی ثبت برنددر روزنامه رسمی می باشد.
علت این امر آن است که عموم مردم و صاحبان برندهای دیگر، از وجودبرندمذکور مطلع شده و در صورت داشتن اعتراض، بتوانند آن را مطرح نمایند.
ماده 37 قانون ثبت اختراعات:
بیان می دارد: «هر ذی نفع می تواند حداکثر تا سی روز از تاریخ انتشار آگهی، اعتراض خود را مبنی بر عدم رعایت مفاداین قانون به اداره مالکیت صنعتی تسلیم نماید.»
در صورت ارسال اعتراض،به سامانه مالکیت معنوی، رونوشت اعتراض نامه را به متقاضی ابلاغ کرده و بیست روز به او مهلت می دهد تا نظر خود را اعلام کند.
متقاضی درصورت تاکید بر تقاضای خود، یادداشت متقابلی را به همراه استدلال مربوطه، به اداره مذکور می فرستد. در صورتی که متقاضی، یادداشت متقابلی را برای شاکی به اداره مالکیت معنوی ارسال ننماید، اظهارنامه وی مسترد شده تلقی خواهد شد.
اگر متقاضی یادداشت متقابلی بفرستد، اداره مالکیت معنوی رونوشت آن را در اختیار معترض قرار می دهد و با در نظر گرفتن نظرات طرفین و مواد این قانون تصمیم می گیرد که علامت را ثبت و یا آن را رد کند.
بنابراین قبول اعتراض ازبرندو نحوه صدور حکم آن، پیش از ثبت قانونی برند، بر عهده اداره مالکیت معنوی می باشد.

2- شکایت از برندپس از ثبت علامت:
به موجب ماده 40 قانون ثبت اختراعات:
مالک برندثبت شده،می تواند علیه هر شخصی که بدون موافقت وی از علامت استفاده کرده و یا شخصی که مرتکب عملی شود که عادتا منتهی به تجاوز به حقوق ناشی از ثبت علامت گردد، در دادگاه اقامه دعوی نماید.
شکایت از برندثبت شده، می تواند دو جنبه حقوقی و کیفری داشته باشد.
در صورتی که نقض حقوق ناشی از ثبت برند، باعث ورود خسارت به مالک آن گردد، ذی نفع می تواند، پس از تشکیل حساب کاربری ثنا، با در دست داشتن نام کاربری و رمز عبور ثنا و به همراه مدارک لازم به نزد یکی از دفاترخدمات قضایی مراجعه نموده و دادخواست مطالبه خسارت را تکمیل نماید.
پس از تکمیل مراحل ثبت شکایت در دفاتر خدمات قضایی و پرداخت هزینه های مربوطه، دفتر خدمات قضایی،شکایت حقوقی و دادخواست را به مرجع صالح، ارسال کرده و تمام پیگیری های بعدی، از طریق سامانه ثنا و نیز، شعبه مربوطه، صورت می گیرد.
جنبه کیفری شکایت از برند،شامل تنظیم شکوائیه در رابطه با جرم نقض حقوق علامت تجاری و پیگیری آن در دادسرا میباشد.
به موجب ماده 61 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری:
هر شخصی که با علم و عمد مرتکب عملی شود که طبق مواد 15، 28 و 40 نقض حقوق به شمار آید یا طبق ماده 47 عمل غیرقانونی تلقی شود، مجرم شناخته می گردد.
به منظور طرح شکایت کیفری،شاکی باید، با در دست داشتن مدارک لازم،به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کرده و شکواییه خود را ثبت نماید.
پس از انجام شکایت کیفری، شکواییه، حسب مورد، به دادسرا یا دادگاه صالح، ارسال شده و مقام تحقیق، تحقیقات و رسیدگی مقدماتی را آغاز می کند.
پس از آن شاکی می بایست از طریق حساب کاربری خود در سامانه ثنا،اقدام به پیگیری شکایت ثبت شده نماید.


مدارک لازم برای شکایت از برند:
در قسمت های گذشته پیرامون شرایط شکایت از برندومراحل و نحوه ثبت شکایت قبل و بعد از ثبت برند، توضیحاتی ارائه گردید.
به منظور رسیدگی به شکایت، فرد می بایست مدارک لازم برای شکایت از برند را تهیه نموده و به همراه خود داشته باشد.

مدارک و اسناد مربوط به ثبت شکایت از برندشامل موارد زیر می گردد:
1- مدارک و اطلاعات هویتی فردشامل شناسنامه، کارت ملی و رمز عبور و نام کاربری ثنا
2- مدارک دال بر حق مالکیت شاکی بربرندمربوطه
3- مدارک مثبت سوء استفاده مشتکی عنه ازبرندمزبور
4- کپی دادخواست یا شکوائیه
5- فیش پرداخت هزینه های دادرسی

توجه به این نکته ضروری است:
تهیه کلیه مدارک فوق، برای پیگیری درخواست نزد محاکم ذی صلاح ضروری بوده و الزامی می باشد.
بنابراین چنانچه متقاضی نتواند با ارائه مدارک و اسناد کافی، مالکیت خود را بربرنداثبات نماید یا این که در سایر مدراک او نقصی وجود داشته باشد، درخواست شکایت فرد رد می گردد.


هزینه شکایت از برند:

شکایت از برندو پیگیری امور مربوطه به آن، مستلزم پرداخت هزینه می باشد.
این هزینه، چه در مواردی که اعتراض از طریق اداره ثبت مطرح شده و چه در مواردی که شکایت به برندپس از طی شدن مراحل ثبت آن صورت گیرد، لازم است.
به منظور آشنایی علاقمندان با مبلغ و میزان هزینه شکایت از برند، این قسمت از مقاله به بیان این هزینه اختصاص داده شده است:
هزینه رسیدگی به اعتراض ثبت برند درسازمان مالکیت معنوی، برای اشخاص حقیقی یا حقوقی متفاوت می باشد. مطابق با جدول هزینه های مندرج در سامانه این اداره،هزینه رسیدگی به اعتراض به تقاضای ثبت برای اشخاص حقیقی، مبلغ 1,500,000 ریال وبرای اشخاص حقوقی مبلغ 3,000,000 ریال تعیین شده است.
برای ثبت و پیگیری شکایت حقوقی و کیفری ازبرند نیز، هزینه هایی در قانون نظر گرفته شده است.
این هزینه ها شامل هزینه دادرسی و هزینه اجرای احکام می باشد که با توجه به نوع دادگاه، درخواست و مبلغ خسارت، متفاوت است.

تعرفه های خدمات قضایی هر ساله در قانون بودجه تصویب و مشخص می گردد.

سوالات متداول:
شرایط شکایت از برند چه میباشد؟
اولین شرط از شرایط شکایت از برند، موضوع اثبات حق مالکیت بر برند می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

مراحل و نحوه شکایت از برند چگونه است؟
افراد به منظور شکایت از برندی که در مراحل ثبت قرار دارد، می بایست از طریق اداره مالکیت معنوی اقدام نمایند، اما شکایت از برند ثبت شده، در دفاتر خدمات قضایی صورت می گیرد که توضیحات تکمیلی در متن مقاله آمده است.

چه مدارکی برای شکایت از برندموردنیاز است؟
مدارک دال بر حق مالکیت شاکی بر برند مربوطه و مدارک مثبت سوء استفاده مشتکی عنه از برند مزبور از جمله مدارک لازم برای شکایت از برند می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

ما در همسایگی شما هستیم

برای شروع کافی است به ما پیام دهید!

شروع فرایند دریافت خدمات

پاسخگوی آنلاین

پاسخگوی آنلاین
Close and go back to page